Toppbetyg för Yrkeshögskolan på Xenter

Caroline Sjögren (t h) pluggar på YH-utbildningen Livesändningsspecialist. Här ses hon på LIA (praktik) på Expressen TV. På bilden är hon sändningsproducent. Handledare Anna Larsson som själv gått utbildningen Livesändningsspecialist på Xenter.
Foto: 
Björn Egertz
29 april 2019

Flera av utbildningarna på Xenter håller mycket hög kvalitet, enligt Myndigheten för Yrkeshögskolan. Utbildningarna Livesändningsspecialist och Hisstekniker bedömdes båda vara på högsta nivå.

”Myndigheten bedömer att utbildningarna uppfyller myndighetens fastställda kvalitetskriterier och har mycket hög kvalitet.

Björn Egertz som varit utbildningsledare på utbildningen Livesändningsspecialist under de senaste 7 åren menar att resultatet beror på att Xenter och företagen i branschen har haft ett tätt samarbete och tillsammans utvecklat pedagogik och utbildningsmoment.

– För det första måste vi slå oss för bröstet allihop som medverkar till att göra Liveutbildningen till vad den är idag. Det vill säga ledningsgruppen och vi på skolan. Vi har kämpat länge och envetet. Kvalitetsbetyget vi fått är det högsta man kan få vilket vi naturligtvis är mycket stolta över. Det är ju ett kvitto på att utbildningen fungerar bra, säger Björn Egertz.

Myndigheten för yrkeshögskola genomförde sitt kvalitetsarbete under 2018-2019. Även utbildningen Storkökstekniker granskades och bedömdes hålla hög kvalitet.

Utbildningen Livesändningsspecialist har genomfört 9 omgångar och är beviljade 2 omgångar till med start hösten 2019 och 2020. Till höstens start kommer utbildningen att få ny utbildningsledare. Roberth Oldstam kommer att ta hand om de kommande kullarna och dessutom få genomföra 10-årsfirandet hösten 2019.

– Nu jobbar vi framåt med att hjälpa Roberth när han tar över utbildningsledarrollen efter mig och på att vi tillsammans ska göra utbildningen ännu bättre, säger Björn Egertz.

Xenter har idag följande 12 utbildningar: 3D-tekniker, Automationsspecialist, Elkonstruktör (distans), Fastighetsförvaltare, Fibertekniker, Hisstekniker, IT-säkerhetsspecialist, Livesändningsspecialist, Marintekniker, Storkökstekniker, Specialist – Elmotordrivna fordon och VFX-artist

 

Mer information om YH-utbildningarna Xenter hittar du här.