Möt branschen

Sebastian Borg – studerande till hisstekniker på Xenter

Sebastian Borg – studerande till hisstekniker

”Corona-pandemin gjorde att jag ville ha en trygg utbildning som leder till jobb. En polare till mig gick utbildningen förra året och berättade om den, vi har båda jobbat som säkerhetsvakter innan och jag tror det är bra med lite erfarenhet och ett säkerhetstänk med sig. Jag kom hit till skolan och kollade och därefter sökte jag och fick högsta betyg i den förberedande kursen!”

YRKESHÖGSKOLA

Yrkeshögskola
Oskar Andersson, huvudlärare för Hisstekniker

Oskar Andersson – huvudlärare för Hisstekniker på Xenter

”Egentligen är den främsta förkunskapen att vara orädd att prova något nytt. Det är nog det viktigaste. Tittar man på dem som passerat under åren jag varit här så ser jag att de som utmärkt sig mest har väldigt olika bakgrunder. Man ska inte låsa sig vid vad man har för bakgrund.”

YRKESHÖGSKOLA

Yrkeshögskola
Sima Iskandar – studerande till hisstekniker på Xenter

Sima Iskandar – studerande till hisstekniker

”Jag läste elprogrammet på gymnasiet och fick höra om utbildningen till servicetekniker genom mina kollegor när jag praktiserade på ett hissföretag i Södertälje. Jag kände att det här var något jag kan tänka mig att hålla på med, något praktiskt då jag inte är så teoretisk. Jag vill jobba, men tycker det är viktigt med utbildning. Den här utbildningen är bara ett år, det passar mig.”

YRKESHÖGSKOLA

Yrkeshögskola

Examinerad, Mikael Rosengren

Jag ville snabbt komma ut i arbete, i ett yrke där jag får ha mycket eget ansvar och där jag får vara med där det händer... Läs vidare.

Yrkeshögskola

Yrkeshögskola

Bransch, Adam Lindqvist

Det känns spännande för ingen dag är den andra lik. Även om hissarna för min del oftast är av samma modell så skiljer... Läs vidare.

Yrkeshögskola

Yrkeshögskola

YH-bloggen

Myndigheten för yrkeshögskolan har lämnat sitt besked om vilka av årets utbildningsansökningar som får starta. Xenter fick två ansökningar beviljade utöver de sju som redan var klara för höststart. Totalt sett startar nio YH-utbildningar till hösten på Xenter Yrkeshögskola.

De två beviljade YH-utbildningarna är Hiss- och rulltrappstekniker samt Marin servicetekniker.