Tillgänglighet för xenter.se
Xenter Yrkeshögskola står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Det här dokumentet beskriver hur xenter.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.
Hur tillgänglig är webbplatsen?
Webbplatsen och dokument på denna är fullt ut tillgängliggjorda med undantag där lagen inte kräver detta. Mer om detta nedan under rubriken: Innehåll som inte omfattas av lagen.
Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?
Om du behöver innehåll från xenter.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivningen nedan, kan du meddela oss via vår e-post: info@xenter.se alternativt ringa oss på 08-530 623 70.
Svarstiden är normalt två arbetsdagar.
Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet
Vi strävar hela tiden efter att upprätthålla webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, kan du meddela oss via vår e-post info@xenter.se alternativt ringa oss på 08-530 623 70 så att vi får veta att problemet finns.
Tillsyn
Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn över lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.
Innehåll som inte omfattas av lagen
Det innehåll som beskrivs här är inte fullt tillgängligt, men undantas enligt 9 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.
- Det kan finnas ljud och videomaterial på webbplatsen som offentliggjordes före 2020-09-23. Dessa omfattas inte av lagkraven.
- Det kan finnas dokument på webbplatsen som offentliggjordes före 2018-09-23. Dessa omfattas inte av lagkraven.
Hur vi testat webbplatsen
Xenter Yrkeshögskola har tillsammans med tekniskt stöd av Oxys AB testat webbplatsen med följande metoder och verktyg:
- Självskattning med verktyg och mallar från DIGG Myndigheten för digital förvaltning (DIGG)
- Pa11y - Automatisk felsökning och filtrering av fel över hela webbplatsen (Pa11y)
- WAVE Web Accessibility Evaluation Tool - Teknisk felsökning (Wave)
- Navigering via tangentbord - Manuella tester samt test med visuell feedback via Chrome Dev Tools
- VoiceOver skärmläsare - Test av upplevelse vid synnedsättning
Senaste bedömningen gjordes den 10 oktober 2024. Redogörelsen uppdaterades senast den 18 november. Detta är formellt godkänt av Joakim Falkeborn.