Hoppa till huvudinnehåll

Varför studera på Xenter?

studio

Varför Xenter?

Varför ska du studera på Xenter? Här kommer några tankar om vad vi på Xenter lägger extra vikt på under din tid hos oss.

Välkommen till Xenter!

Genom Xenter möter du din framtida bransch. Vi är länken på vägen dit. Vi jobbar nära branschen, med både företag, branschorganisationer och högskolor och vet på så sätt exakt vad som efterfrågas. Vi gör det möjligt för dig att ta steget rakt ut i arbete. Via lärande kombinerat med praktik blir du redo och får just den kompetens som arbetslivet söker. Ta steget!

OMTYCKT MILJÖ

Det finns gott om grupprum och undervisningssalar i olika varianter och studiemiljön är både lugn och kreativ. I lokalerna finns en restaurang som serverar lunch och fika och vi har även en egen studentbar där du kan värma din egen mat. Vi har också studior och olika labb, bland annat för 3D-print, marinteknik och elfordon som våra studerande ofta använder i utbildningssyfte.

COACHING

Vi lägger stor vikt vid din personliga utveckling under tiden hos oss. Vi satsar medvetet på coachning under din studietid, både individuellt och i grupp. För en framgångsrik utbildning krävs en bred kompetens som efterfrågas inom arbetslivet. På Xenter utvecklar vi de studerande genom aktiv coachning för att öka förmågan att nå sina mål i exempelvis företagsamhet, lagarbete och kommunikation.

TEORI VARVAT MED PRAKTIK

Kombinationen av praktiskt och teoretiskt lärande är styrkan i YH. Under en tredjedel av utbildningen är du ute och praktiserar din yrkesroll. Den här perioden kallas LIA, lärande i arbete. Då får du möjlighet att prova dina kunskaper i verkligheten, suga åt dig kunskaper från yrkesverksamma och samtidigt skaffa dig framtida kontakter. Många hittar sin framtida arbetsplats redan under LIA-perioden.


 

VI INVESTERAR I UTBILDNINGEN

Vi har resurser att utrusta utbildningarna. Du som studerar hos oss möter maskiner och utrustning redan på skolan. Behöver utbildningen en labbsal så skaffar vi en labbsal. Behöver vi 3D-skrivare av olika slag så ordnar vi det. Behöver vi bygga ett hiss-labb så gör vi det. Vi satsar på att ha utbildningar och teknik som ligger i framkant och anpassar oss efter marknadens behov. Vi har den senaste tekniken, till exempel TV-studio, 5:1-studio för ljudläggning, VR-studio och 30 Avid-redigeringar för våra medieutbildningar. På skolan finns också 3D-labb, marinlabb, storkökslabb samt hisslabb med flera hisschakt och rulltrappa.