Hoppa till huvudinnehåll

Branschsamarbete

Janne redovisning

Du och ditt företag kan samarbeta med oss på Xenter Yrkeshögskola på flera sätt. Var med och påverka framtidens utbildningar inom din bransch; som föreläsare, lärare eller som delaktig i en utbildnings ledningsgrupp. Kanske har din bransch behov av en ny utbildning? Söker du praktikanter (LIA, lärande i arbete), eller behöver anställa ny personal? 

För dig som arbetsgivare finns det en mängd olika sätt att samarbeta med oss på Xenter Yrkeshögskola. Alla Xenters utbildningar sker i nära samarbete med branschen för att säkerställa de studerandes kompetens vid examen. Här hittar du olika möjliga samarbeten med oss: 

Föreläs på Xenter
Vi söker hela tiden efter nya konsulter och gästföreläsare som gillar att jobba med vetgiriga studeranden och bidra till kompetensutveckling. Upplägget varierar beroende på utbildning och vi diskuterar tillsammans fram en bra mix för din kunskap. Du kan både vara aktuell för korta inslag och för längre mer ansvarsfulla uppgifter som huvudlärare för hela kurser.

Föreslå en ny utbildning
Vi är ständigt på jakt efter idéer till nya YH-utbildningar. Yrkeshögskolan avser att förse arbetsmarknaden med arbetskraft och kompetens som den saknar. Har du identifierat ett behov inom din bransch är vi väldigt intresserade av att ta del av det.

Var med i en ledningsgrupp
Varje yrkeshögskoleutbildning har en ledningsgrupp som styr. Den består av representanter från olika branschföretag, utbildningsansvarig, studenter och representanter för kommun och högskola. Dess uppgift är att se till att utbildningen ger rätt kompetens och håller hög kvalitet. Ledningsgruppen träffas cirka fyra gånger per år och diskuterar allt ifrån kursinnehåll och kursmål. Fler av företagen i ledningsgruppen tar också emot studerande på LIA.

Erbjud praktikplats (Lärande i arbete, LIA)
Det finns flera bra saker med att ta emot en studerande på LIA. Du får lära känna en potentiell medarbetare innan anställning. LIA är inkörsporten för många av de studerande. På Xenter Yrkeshögskola hittar du många duktiga talanger inom liveteknik, IT-säkerhet, fastighetsförvaltning, hissteknik, 3D-utveckling, VFX, etcetera. LIA står för minst en fjärdedel av utbildningstiden.

Anställ våra studerande
Söker du efter nya medarbetare med rätt kompetens inom områden som inom liveteknik, IT-säkerhet, fastighetsförvaltning, hissteknik, 3D-utveckling, VFX, etcetera? 
Hör av dig till oss om du vill anställa några av våra duktiga studeranden.

Anordna en branschdag på Xenter
Ett bra sätt att locka våra studerande till ditt företag är att anordna eller närvara på en branschdag på Xenter. Vi har tidigare anordnat en 3D-mässa i vår stora ljushall i samarbete med 3D-printbranschen. Andra branscher som anordnat branschdagar hos oss är fastighet, IT-säkerhet, bank och finans med flera.

Här kan du läsa mer om våra YH-utbildningar.

Följ gärna Xenter på LinkedIn där vi bland annat lägger upp konsultuppdrag.

Vill du samarbeta med oss?
Kontakta:

Erika Borgfors
t.f. chef för Xenter Yrkeshögskola
076-115 00 49
erika.borgfors@xenter.se